11 marca 2009 r. uczniowie z ZSZ Nr 2 obserwowali finał konkursu,
w którym o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2009 walczyło 12 finalistów.
Zadaniem młodych kucharzy było przygotowanie 6 porcji dania głównego
z wykorzystaniem polędwicy wołowej, minimum jednego rodzaju Primerby KNORR
oraz Esencji smakowej – Przyprawy w płynie wołowej KNORR w czasie 90 minut.
Zmagania odbyły się w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions,
a oceniane były przez profesjonalne jury pod przewodnictwem
Andrzeja Bryka
Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,
w składzie: Łukasz Szczepaniak Szef Kuchni Hotelu Haffner w Sopocie,
Dariusz Struciński
Executive Chef Hotelu Anders w Starych Jabłonkach,
V-ce Prezes Fundacji KSK, Marcin Dudek Executive Chef Hotelu Holiday Inn Kraków
oraz C-Michel Labarre Ambasador Instytutu Paula Bocuse z Lyonu w Polsce.
I miejsce zajął Radosław Syper z Zespołu Szkół Gastronomicznych
przy ul. Konarskiego 5 w Bydgoszczy
.

.